Покана за театарска претстава


Во петок (12.07.2013) со почеток во 20.30 часот пред манастирот Свети Јоаким Осоговски граѓаните ќе имаат можност да ја проследат театарската претстава ПОСЛАНИЈА според Новиот завет од Светото писмо, а во изведба на театарот Скрб и утеха. Претставата е во режија на  Тихомир Стојановски, а покрај него ќе настапи и Страшо Милошевски. Музиката е на Константин Кајшаров со вокалната група „Молепствие“ и Јане Пенов.