Промовирана стихозбирката „Разговор со животот“ од Оливера Станковска

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” />

Во просториите на Л.У.Градски Музеј (голема сала) вчера беше промовирана стихозбирката „Разговор со животот“ од нашата сограѓанка Оливера Станковска. За поетската креативност на Станковска, зборуваше критичарот Трајче Кацарев, а дел од стиховите на поетесата пред присутните ги интерпретираше актерот Страшко Милошевски, познат и признат како еден од најдобрите рецитатори на пишаниот збор.