КК „Шампион“ од Крива Паланка повторно се закити со медали

Изминатиот   викенд во Лесковац, Република Србија свој настап имаа и каратистите од карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка. На натпреварот  учествуваа преку  700 натпреварувачи, а учество земаа и 18 наши каратисти. Со медали се закитија:

1.Спасовска Марија –прво  место борби кадетки  -54 кг

2.Стефан Ѓорѓиевски- трето  место борби  јуниори  -68 кг  и  второ место екипно јуниори.

3. Абел  Салимовски – второ место бори јуниори +68 кг и второ место екипно јуниори.

4. Христијан  Димитријевски – прво место кати  екипно, трето  место кати за деца род. 2001 год

5. Петар Алексовски –трето место борби  род. 2002 год . + 40 кг.

6. Викторија Тасковска –трето  место кати   род.2000 год .

7. Јована Јованова -трето место кати  род 1998 год.