Одржан Фестивалот ГОЦЕ ФЕСТ 2013

Во Центарот за Култура во Крива Паланка, во петок на  1 февруари, се одржа 24-ти по ред ГОЦЕ ФЕСТ.

String could not be parsed as XML

Посетителите на фестивалот имаа  можност да уживаат во нови родољубиви и патриотски македонски песни со фолклорна мелоритмика и богато историско минато на македонскиот народ. Опејувањето беше со теми поврзани со јубилеите и одбележувањата во 2013 година -110 година од Илинденското востание, 110 години од загинувањето на Гоце Делчев, 120 години од основањето на историското ВМРО и 100 години од поделбата на Македонија во Букурешт.