Писмо до градоначалникот на Млава, г.Славомир Ковалевски

Градоначалникот г.Арсенчо Алексовски упати писмо до неговиот полски колега г.Славомир Ковалевски во знак на благодарност за топлото гостопримство при посетата на нашата делегација на Млава. Имено во периодот од 30 август до 4 септември делегација од Општина Крива Паланка предводена од градоначалникот Алексовски оствари работна посета на Млава, Р.Полска, каде покрај бројните средби присуствуваше и на „Реконструкцијата на битката на Млава“, настан кој зазема значајно место во историјата на овој наш збратимен град.