Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“


Почитувани,

Со особена чест и задоволство Ве покануваме на четвртиот  Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.

Свеченото отварање на фестивалот е на 15 септември 2012 година во 19 часот  во Салата при НУ Центар за култура  Крива Паланка. 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

IV МЕЃУНАРОДЕН ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ ,,СВЕТИ ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ“

 

15.09.2012 (сабота) од 19.00 ч.

Свечено отворање на меѓународниот театарски фестивал

­­­­­­­­­­­­­Културен центар ,,Акорд“ од Никшиќ , Р.Црна Гора
,,УМОРНИ“

­­­­­­­­­­­­­­­­ ——————————————————————————————————————–

16.09.2012 (недела) од 19.00 ч.

Народен театар ,,Бора Станковиќ“ од Врање, Р.Србија
,,ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ“

——————————————————————————————————————-

17.09.2012 (понеделник) од 19.00 ч.

Градски  театар Градишка, Босна и Херцеговина
,,НЕ ИГРАЈ НА  АНГЛИЧАНИТЕ“

 ——————————————————————————————————————–

18.09.2012 (вторник)од 19.00 ч.

Народен театар ,,Невена Коканова“ од  Дупница, Р.Бугарија
,,ГОСПОДИН БАЛКАНСКИ“

 ——————————————————————————————————————–

19.09.2012 (среда) од 19.00 ч.

Уметничка работилница ,,Призор“ од Белград, Р.Србија
,,ЛОВЦИ НА МИРАЗ“

 ——————————————————————————————————————-

20.09.2012 (четврток) од 19.00 ч.

Народен театар Охрид, Р.Македонија
,,АЈДЕ ДА СИ РЕЧИМЕ УШТЕ ЕДНА“

 ——————————————————————————————————————–

21.09.2012 (петок) од 19.00 ч.

Народен театар ,,Стерија“од Вршац, Р.Србија
,,ДАЛИ ТОА БЕШЕ ПТИЦА“

 ——————————————————————————————————————–

22.09.02012 (сабота) од 19 ч.

Македонски драмски театар Скопје, Р.Македонија
,,ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ“

  ——————————————————————————————————————–