Фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“


Во чест на големите христијански празници Успение на Пресвета Мајка Богородица – Голема Богородица и Свети Јоаким Осоговски, од 2
5 до 27 август во Крива Паланка ќе се одржи Меѓународниот фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“. На осмото по ред фестивалско издание ќе настапат фолклорни друштва од Македонија, Бугарија, Србија, Босна и Херцеговина, Романија, Полска и Северен Кипар.

Фестивалот е во организација на Општина Крива Паланка и Центарот за култура.

 

 

Програма за Фестивалот

25.08. (сабота)

18.30 Дефиле

19.00 Обраќање на Градоначалникот

19.15 КУЗ  „Карпош“, Крива Паланка

19.25 КУД  Лугош, Романија

19.35 КУД  Ќустендил,  Р.Бугарија

19.45 КУД  Карпош“ Куманово

19.55 КУД  Кипар

20.05 КУД  Млава, Полска

20.15 КУД  „Фолклористи“, Крива Паланка

20.25 КУД   Алексинац,  Р. Србија

20.35 КУД  Темишвар, Романија

20.45 КУД  „8-ми Октомври“, Крива Паланка

20.55 КУД  „Сообрачајац“,  Р. Босна и Херцеговина

 26.08. (недела)

 18.30 Дефиле

19.00 КУД  Темишвар, Романија

19.10 КУД  „Сообрачајац“, Р. Босна и Херцеговина

19.20 КУД   Млава, Полска

19.30 КУД   Радовиш

19.40 КУД   Босилиград, Р.Србија

19.50 КУД   Алексинац,  Р. Србија

20.00 КУД  „8-ми Октомври“, Крива Паланка

20.10 КУД   Лугош, Романија

20.20 КУД   Злетовски рудар,  Пробиштип

20.30 КУД   Кипар

20.40 КУД  „Фолклористи“, Крива Паланка
 

27.08. (понеделник)

18.30 Дефиле

19.00 КУД „8-ми Октомври“, Крива Паланка

19.10 КУД  Кипар

19.20 КУД  „Дупница“, Р. Бугарија

19.30 КУД  „Фолклористи“, Крива Паланка

19.40 КУД  „Алексинац“,  Р.Србија

19.50 КУД  Лугош,  Романија

20.00 КУД  „ Н.Ј.Вапцаров“,  Делчево

20.10 КУД  „Млава“,  Полска

20.20 КУД  „Темишвар“, Романија

20.30 КУД  „Сообрачајац“, Р. Босна