Црвен Крст со вода и флаери за топлотниот бран за пазарниот ден во Крива Паланка

Млади волонтери од Општинската организација на Црвениот крст во Крива Паланка, за време на саботниот пазарен ден, на граѓаните им делеа шишиња со вода и флаери со препораки за заштита од топлотниот бран. Најголем дел од водата и флаерите беа поделени на продавачите на тезгите и купувачите на Градскиот зелен пазар, на Градскиот плоштад и низ централното градско подрачје, каде има најголема фрекфенција на граѓани.

Освежувањето беше добредојдено и за голем број бугарски граѓани, кои редовно доаѓаат да пазаруваат во Крива Паланка во саботниот пазарен ден.

Шише вода и флаер со препораки за заштита од топлотниот бран доби и градоначалникот Арсенчо Алексовски.

Младите волонтери поделија оклу 500 шишиња вода и исто толку флаери.