КК „Шампион“ трет на турнирот во Власотинце

На меѓународниот турнир кој се одржа во Власотинце Р.Србија, Карате Клубот „Шампион“ настапи со дванаесет натпреварувачи. Вкупно беа освоени 21 медал во кати и борби поединечно и екипно со што КК „ Шампион“ беше трет на ранг листата според  вкупен број освоени медеали на првенствотото.  Исто така натпреварувачот Христијан Димитриевски го освои пехарот  за најуспешен натпреварувач во кати  на првенството.