Нови медали за КК„Шампион“ на натпреварот во Лесковац

Изминатиот викенд во Лесковац, Република Србија свој настап имаа и каратистите од Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка. На натпреварот  учествуваа преку  900  натпреварувачи, а учество земаа и 16 наши каратисти кои се закитија со медали:

1. Стефан Ѓорѓиевски-прво место борби кадети +68 кг. и  второ место екипно јуниори.

2. Борислав Стојковски –прво место борби  јуниори +70 кг. второ место екипно јуниори.

3. Салимовски Абел-второ место бори јуниори -70 кг. и второ место екипно јуниори.

4. Димитријевски Христијан-прво место кати, второ место борби  за деца род. 2001 год -35 кг.

5. Спасовска Марија –втор место борби -47 кг. и екипно јуниорки.

6. Алексовски Петар –трето место борби деца род. 2001 год . + 47 кг.и  екипно 3 место борби.

7. Додевски Наум –трето  место борби  за деца род.2002 год екипно.

8. Стојановски Сергеј-трето место кати деца род 2005 год.

9. Станојковска Александра-второ  место борби екипно и поединечно  јуниорки +59 кг.

10. Стоевска Клаудија- второ  место борби екипно и поединечно трето место  јуниорки +59 кг.

11. Стојановски Кирил-трето место кати  деца род. 2001 год.

12. Стојковска Теодора –трето место борби  кадетки.

 

Следен настап имаат нашите каратисти наредниот викенд на Балканското првенство  што ќе се одржи во Херцег Нови, Република Црна Гора.

Да им посакаме успех.