Одбелжан патрон празникот на СОУ Ѓорче Петров

По повод патрон празникот на Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“  во Крива Паланка, градоначалникот на општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски задно со претставници на локалната самоуправа и директорот на ЈП Комуналец, Миле Марковски  положија свежо цвеќе на бистата пред училиштето со ликот на Ѓорче Петров.

Градоначалникот Мицевски им  го честиташе патрон празникот на сите ученици, на наставниот кадар и диркторката,  Габриела Стаменковска и им посака многу успеси во остварувањето на образовниот процес и совладувањето на наставните содржини.