Одбележување на Меѓународниот ден на Франкофонијата

Младите франкофони од ООУ „Јоаким Крчовски”, СОУ „Ѓорче Петров” и ООУ „Илинден” од Крива Паланка  со нивните професорки по француски јазик, Ве покануваат заедно да го прославиме месецот на Франкофонијата и Меѓународниот ден на Франкофонијата. По тој повод во Центарот за култура во Крива Паланка, а со поддршка на Францускиот институт од Скопје, тие организираат франкофонски настани со почеток во 19 часот и тоа:
– На 25 март 2019 година – Проекција на францускиот филм “MAESTRO”,
– На 26 март 2019 година – ФРАНКОФОНСКА ВЕЧЕР
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Големина на фонт
Контраст