Меѓународен фолклорен фестивал

Во петок, 26.08. 2011 г., започнува Меѓународниот фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.  На седмото по ред фестивалско издание ќе настапат фолклорни друштва од Македонија, Бугарија, Србија, Романија и Турција.

П Р О Г Р А М А
на  Меѓународниот фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“


26.08.2011  петок (прв ден )

19.15 – 19.45 часот   Свечено дефиле  на ансамблите

19.45 – 20.00 часот   Отварање на фестивалот, градоначалник Арсенчо Алексовски

20.00 – 20.15 часот   Доделување на спортска опрема на претставници од спортските друштва, градоначалник Арсенчо Алексовски

20.15 – 21.30 часот   Фолклорна програма

1. КУД „8 Октомври“

2.Романија

3. Ф.А. Кочо Рацин – Лозово

4. КУД „Бранко Радичевиќ“

5. Ќустендил

6. КУД „Босилеград“

7. Баликесир Универзитеси – Турција

8. КУД „Карпош“

 

27.08.2011     сабота (втор ден)

20.00 – 21.30 часот   фолкорна програма

1. КУД „Бранко Радичевиќ“

2. КУД „Карпош“

3. Баликесир Универзитеси – Турција

4. КУД „Китка“  – Драчево

5. Романија

6. КУД „8 Октомври“

  

28.08.2011 недела (трет ден)

19.00 часот  фолкорна програма

1. Баликесир Универзитеси – Турција

2. Ансамбл на народни песни „Тоска“

3. КУД „Бранко Радичевиќ“

4. КУД „Карпош“

5. Танцов ансамбл „Дупница-2000“ – Бугарија

6. КУД „8 Октомври“

7. Романија

8. КУД „Панче Пешев“

Големина на фонт
Контраст