Пуштен во употреба нов граничен премин меѓу Македонија и Србија

Министрите за внатрешни работи на Република Македонија и на Република Србија, Гордана Јанкулоска и Ивица Дачиќ, денеска го пуштија во употреба новиот граничен премин Голема Црцорија – Голеш наменет за локален граничен сообраќај. Преминот ќе се користи шест месеци во годината, односно од пролет до есен и е наменет пред се за населението кое живее во непосредна близина на границата меѓу двете земји. 

Големина на фонт
Контраст