КК „Шампион“ со успешен настап на Државното првенство во карате за деца од 10 до 13 години

На  31 март 2018 година  во спортаската сала „Јасмин“ во Кавадарци се одржа Државно првенство во карате за деца од 10 до 13 година во кати и борби. Карате клубот „Шампион“  настапи со 14 свои натпреварувачи во двете дисциплини кати и борби  при што беа освоени 11 медали  и беа  постигнати следните резултати:

Државни прваци во борби :

– Вукашин Јовановиќ     – борби -37 кг.

– Владимир Максимовски –   борби  +55 кг.

Второ место:

-Леа Стојковска  – борби  – 50кг.

-Давид Михаиловски  -борби +50 кг.

-Ерика Стевановска – борби -34 кг.

-Теодор Павловски – борби – 50 кг.

-Јована Мицовска – борби  – 54 кг.

Трето место:

-Андреј Павловски  – борби  -47 кг.

-Андреј Јакимовски – борби +50 кг.

-Теа Михаиловска – борби  +50кг.

-Филип Димитриевски -борби -45 кг.

Ова државно првенство беше критериумски за состав на државната репрезентација која ќе настапи на Балканското првенство кое ќе се одржи во Белград од 27-29 април 2018 година.

 

 

Големина на фонт
Контраст