Писмо до Еврејската заедница

По повод отварањето на Меморијалниот центар  на холокаустот  на Евреите од Македонија, Градоначалникот Арсенчо Алексовски упати писмо до Еврејската заедница на Република Македонија во кое истакна „Убаво е да се гајат спомените и да се оддаде почит на жртвите, но никогаш веќе да не се повтори вакво нешто. Заедно сме посилни од предизвиците на времето и светот во кој живееме“.

Големина на фонт
Контраст