Одржан состанок на Иницијативниот одбор на Градски Музеј

Деновиве, беше одржан состанок на Иницијативниот (Управниот) одбор на Градскиот Музеј во Крива Паланка, во проширен состав. На состанокот присуствуваше градоначалникот на општина Крива Паланка, членовите на одборот како и лица од музеолошката дејност досегашни соработници на неколку проекти на музејот. На состанокот, беа разгледани досегашните активности околу конституирање на установата, како и активностите кои што требат да се превземат заради целосно институционализирање на музејот.

 

На состанокот, исто така беа формирани тимови од стручни лица за реализација на проектите Прва историска поставка и Прва староградска етно поставка / Заедничкиот живот на Македонската и Ромската популација во Крива Паланка, а беа утврдени и некои од приоритетните активности и проекти за тековната 2011 година.

Големина на фонт
Контраст