logo

Новости

Одбележување на Меѓународниот ден на Франкофонијата

Младите франкофони од ООУ „Јоаким Крчовски”, СОУ „Ѓорче Петров” и ООУ „Илинден” од Крива Паланка  со нивните професорки по француски јазик, Ве покануваат заедно да го прославиме месецот на Франкофонијата и Меѓународниот…

Десеттото издание на традиционалната културна манифестација „Невестинско поклонение 2019“

Традиционално по десетти пат, оваа година се одржа културната манифестација „Невистинско поклонение на Свети Тeодор Тирон’’ во кривопаланечкото село Конопница. Оваа несекојдневна манифестација се оддржува под покровителство на Општина Крива…

Златен медал за Вукашин Јовановиќ на „Никон Опен 2019“

Изминатиот викенд Карате клубот „Шампион“ од Крива Паланка настапи на силниот меѓународен карате турнир „Никон Опен  2019“ кој се одржа во Софија, Република Бугарија. На турнирот земаа учество  над 1…

Проектот „Цело е кога има се“ успешно се имплементира во Крива Паланка

Проектот „Цело е кога има се“,  произлезен од Програмата  „Oпштинско корисна работа за 2018 година“  која е подржана од УНДП -Програма за развој при ОН,  МТСП,   АВРМ   и Општина Крива…

Изложба на слики од Маја Андонова Јокиќ во НУ Центар за култура во Крива Паланка

Денес во галерискиот простор на НУ Центар за култура во Крива Паланка беше отворена изложба на слики од младата авторка Маја Андонова Јокиќ, со наслов „Обоена љубов“. Ова е трета…

Известување за забранa за палење на оган на отворен простор

Се  известуваат граѓаните на општина Крива Паланка да не вршат палење на оган на отворен простор. Деновиве сме сведоци на зачестени пожари на отворен простор во нашата држава, кои во…

Проширување на дел од патот кон црквата Св. Никола во село Трново

Продолжуваат градежните работи на дел од патот во село Трново кој води кон комплексот на црквата Св. Никола и одморалиштето „Трновски Ветар“. Во моментот со специјализирана механизација се спроведува кршење…

Обезбедено ново возило-универзален ровокопач за потребите на Општина Крива Паланка

На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20, 667…

Општина Крива Паланка започна со чистење на одводните канали

Општината Крива Паланка во текот на изминатите две недели спроведе низа на активности во делот на ставање во функција на објектите за одведување на атмосферски води пред претстонјите пролетни дождови.…

Покана за третата форумска сесија од регионалниот форум во заедницата

Граѓаните одлучуваат „РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ ВО ЗАЕДНИЦАТА“ 3-та Форумска сесија 13.03.2019 г. (среда) во 12 часот ресторан ,,Грација,, населба Карпош, во Куманово   Почитувани  граѓани, Североисточниот плански регион (СИПР) има чест…

Големина на фонт
Контраст