logo

Настани

Градоначалникот Мицевски во посета на општина Трговиште, Р.Србија

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска ја посети општина Трговиште, Р.Србија, на покана на градоначалникот  Ненад Крстиќ, а по повод празникот на градот летен Свети Никола.    Во присуство на голем број…

Во Крива Паланка се одбележа Денот на пожарникарството

По повод 20 Мај, Денот на пожарникарството, ТППЕ Крива Паланка организираше дефиле низ градот и отворен ден за граѓаните. На градскиот плоштад беа изложени сите возила, а пожарникарите ги посети амбасадорот…

Амбасадорот Џес Бејли на аудио-тура во Градски музеј во Крива Паланка

Денеска во Градскиот музеј во Крива Паланка беше промовирана аудио-тура низ музејските поставки на шест јазици. Проектот е дело на волонтерот на Мировниот корпус Кајл Бутчер и е имплементиран со…

Се реализира проектот за социјална инклузија преку социјалните мрежи

Градоначалникот Борјанчо Мицевски присуствуваше на инфо настанот на отварањето на проектот „Социјална инклузија преку социјални мрежи помеѓу граѓански организации и социјалното претприемништво“ што се одржа во Куманово на 17.05.2018. Проектот…

Продолжуваат активностите за чиста и зелена Крива Паланка

Општина Крива Паланка во соработка  со ЈП  Комуналец  со засилено темпо  ја продолжи реализацијата  на голем број на активности за расчистување, уредување и озеленување на разни простори во нашиот град.…

Завршна училишна матурска прослава во Крива Паланка

Вкупно 166 матуранти, ученици во завршните години во гимназијата „Ѓорче Петров“, Крива Паланка во учебната 2017/2018 денес и официјално го завршија средното образование во гимназиско: општествено-хуманистичко подрачје, јазично-уметничко и прородно математично подрачје…

Здружението на пчелари – ПЧЕЛА започна со имплементација на проект финансиран од буџетот на Општина Крива Паланка

Здружението на пчелари –ПЧЕЛА од Крива Паланка започна со реализиција на едукативни работилници,  кои се дел од проектот „Промоција и примена на современи апитехнички методи за унапредување на производството на…

Општина Крива Паланка започна со имплементација на стандардот за управување со квалитет ИСО 9001:2015

Во насока на имплементирање на ефикасни јавни услуги за потребите на граѓаните, стопанството и на сите заинтересирани страни, Општина Крива Паланка  започна со имплементација на меѓународниот стандард за управување со…

Со свечен хепенинг во Крива Паланка одбележан Денот на Европа

По повод Денот на Европа,9 Мај, во Крива Паланка се одржа хепенинг на градскиот плоштади и музичко поетска вечер во манастирот Св. Јоаким Осоговски кои ги организираше Општина Крива Паланка,…

Eднодневна екскурзија за корисниците од Дневниот центар

Градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски во соработка со бизнис  секторот од општината организираше еднодневна екскурзија за корисниците од Дневниот центар. Корисниците од Дневниот центар за лица со интелектуална и…

Големина на фонт
Контраст