logo

Настани

Центарот за младиниски иницијативи-ЦИК ЦАК оддржа втора работилиница за изготвување на нацрт стратегија за млади

Здружението Центар за младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка денес ја оддржа втората работилница за стратешко планирање во рамки на проектот „Промоција на младинскиот активизам преку креирање на институциска платформа…

Положено цвеќе пред спомен бистата на Христијан Тодоровски Карпош во Крива Паланка

По повод  7 февруари, денот кога загинал народниот херој  Христијан Тодоровски – Карпош, денеска пред неговата спомен биста во Крива Паланка, цвеќе положија делегацијата на здружението на борците од НОБ,…

Потпишан Колективен договор помеѓу УПОЗ и Oпштина Крива Паланка

Денес во просториите на Oпштина Крива Паланка се потпиша Колективен договор меѓу Синдикатот на УПОЗ и Oпштина Крива Паланка. Чинот на свеченото потпишување на Колективниот договор за административните службеници и…

Промовирани новите униформи и нова опрема на Противпожарната едница во Крива Паланка

Денес во општина Крива Паланка со смотра на Територијалната  противпожарна единица беше извршена промоција на новонабавените униформи и дел од новата опрема. Новата опрема и новите униформи се обезбедени од…

Можности за унапредување на системот на собирање и дистрибуција на вишокот на храна во oпштина Крива Паланка

На покана на градоначалникот Мицевски, денес во Oпштина Крива Паланка беше претставник на  граѓанското здружение „Сите Сити“ од Скопје, г. Блаже Јосифовски, со кој се разговараше за системот на донирање…

Градоначалникот Мицевски ги интензивира активностите за гасификација на општина Крива Паланка

Гардоначалникот Борјанчо Мицевски денес оствари работна средба со претставник на украинската амбасада, г.Валериј Михаљски, на која се разговараше за процесот на гасификација на општина Крива Паланка. Мицевски заедно со стручните…

Во Крива Паланка се одржа инфо ден за ИПАРД 2 програмата

Во рамки на инфо деновите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска  во Крива Паланка беа презентирани можностите за искористување на средства од ИПАРД 2 програмата. Министерот Николовски ја…

Градоначалникот Мицевски присуствуваше на свечена академија по повод ослободувањето на градот Врање

Градоначалникот Борјанчо Мицевски  на покана на градоначалникот на град Врање, Слободан Миленковиќ, со делегација од Општина Крива Паланка, присуствувше на свечената академија по повод одбележувањето на Денот на градот и…

Центарот за младински иницијативи „Цик Цак“ започна со изготвување на нацрт статегија за младите во Крива Паланка

Денес во општина  Крива Паланка, здружението Центар за младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка започна со реализација на проектот „Промоција на младински активизам преку креирање на институциски платформи за младински…

Градоначалниците од истокот и североистокот ќе формираат меѓурегионално претпријатие за управување со отпад

Осумнаесетте градоначалници од Источниот и Североисточниот плански регион и општина Свети Николе, која е дел од Вардарскиот регион, вчера во Штип едногласно одлучија да се формира меѓурегионално јавно претпријатие, кое…

Големина на фонт
Контраст