logo

Настани

Претставници на Синдикатот за образование и култура-СОНК на работна средба со градоначалникот Мицевски

Градоначалникот Борјанчо Мицевски во текот на денешниот ден одржа работна средба со претставници на Регионалната организација на СОНК. На средбата се разговараше за одржување и развој на дијалогот помеѓу Општина…

Поплави во Крива Паланка поради обилните врнежи

Поради обилните врнежи кои ја зафатија територијата на општина Крива Паланка вчера беше формиран тим за 24 часовно дежурство  во случај на потреба за интервенција во поплавените подрачја. Во коoрдинација…

Одбележан Mеѓународниот ден на лицата со посебни потреби

По повод 3-ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски,  заедно со в.д. директорката на ЈУ Центар за социјални работи,  ги посетија…

Прием кај амбасадорот на Романија во Република Македонија, Н.Е. Виорел Станила

По повод 1 Декември, Национален ден на Романија, градоначалникот Борјанчо Мицевски со претставници на Општината вчера беше на прием кај амбасадорот на Романија во Република Македонија, Н.Е. Виорел Станила.

Честитки за раѓањето на Јана и Јаков

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска го посети семејството на Ивана и Дејан Јовановски за да им го честита раѓањето на Јана и Јаков кои донесоа неизмерна среќа пред се за постарото…

Иницијатива за отворање на ракометна школа „Кирил Лазаров 7“ во Крива Паланка

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски  оствари средба со претставници на ракометната школа „Кирил Лазаров 7“  во врска со покренување на иницијатива за отворање на ракометна школа во Крива…

По единаесет години повторно се чисти снегот во терминалот на граничниот премин Деве Баир

Денеска, на граничниот премин Деве Баир кон соседна Бугарија, падна првиот снег. До оваа година, секогаш со првиот снег, доаѓаше и најголемиот проблем – застој во сообраќајот и отежнато извршување на царинските формалности.…

Работна средба со консултанти за ИПА и ИПАРД програмите на ЕУ

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски оствари работна средба со консултанти за ИПА и ИПАРД програмите на ЕУ.  Искористувањето на европските фондови е еден од главните приориотети на Општина…

Прекугранична тркалезна маса на тема „Бугарско-македонските односи: приоритети, заеднички перспективи и предизвици”

На 25.11.2017 година во Ќустендил – Р.Бугарија, градоначалникот Мицевски учествуваше на прекугранична тркалезна маса на тема „Бугарско-македонските односи: приоритети, заеднички перспективи и предизвици”. Средбата меѓу локалните  власти покрај границата на…

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Општина Крива Паланка

Во Локалната установа Градски музеј, Крива Паланка се одржа јавна дебата „Јавни информации достапни за лицата со попреченост“,  дел од истоимениот проект на Здружението за промоција и развој на инклузивно…

Големина на фонт
Контраст