logo

Настани

Претставници на компанијата КВАЛИТЕТ-ПРОМ на средба со градоначалникот

Градоначалникот, Борјанчо Мицевски, денеска оствари средба со претставници на компанијата  КВАЛИТЕТ-ПРОМ од Куманово. На средбата стана збор за можности за ангажирање на работна сила од територијата на Општина Крива Паланка,…

Градоначалникот Мицевски посети дел од корисниците на проектот „Грижа за стари лица“

Градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, денес заедно со координаторот на проектот Елена Христовска,  посети дел од корисниците на услугите на проектот „Грижа за стари лица“. При посетата, Градоначалникот директно…

Градоначалникот Мицевски денеска на прва средба со ЗПЗП ,,Калин Камен 2015“

Претставниците на здружението за планинарење и заштита на планини „Калин Камен 2015“ денеска одржаа работна средба со градоначалникот Борјанчо Мицевски. На состанокот планинарите го запознаа градоначалникот со нивните тековни проблеми…

Иницијатива за унапредување на функционирањето на месните заедници како основен облик на месна самоуправа во општината

Градоначалникот Борјанчо Мицевски, денеска одржа првичен состанок со дел од претставниците на месните заедници од општина Крива Паланка. Во своето обраќање пред присутните Мицевски рече: – Идејата за иницирање на…

Крива Паланка со повеќе проекти поддржани од Центарот за развој на Североисточен плански регион

Општина Крива Паланка со усвојување на одлуката за реализација на проектот за  Воспоставување на регионален систем за управување со отпад во Североисточниот плански регион, како и преку останати проекти кои…

Министерката Шеќеринска во прва официјална посета на Општина Крива Паланка

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска за првпат беше во официјална посета  на Општина Крива Паланка и  оствари прв работен состанок со Градоначалникот Борјанчо Мицевски. На состанокот стана збор за…

Градоначалникот Мицевски на средба со претставниците од КУЗ „РАСПЕАНИ ПАЛАНЧАНИ“

Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски денеска оствари првичен работен состанок  со организациониот одбор на КУЗ „РАСПЕАНИ ПАЛАНЧАНИ“. На состанокот Мицевски ги изнесе своите идеи за нов концептуален пристап…

Конститутивна седница на Совет на општина Крива Паланка

Во Локалната установа Градски музеј, Крива Паланка денес се одржа конститутивна седница на Советот на општина Крива Паланка кој ќе биде составен од деветнаесет советници. Уверенијата за советници ги додели…

Градоначалникот Мицевски со целосна подршка на родово сензитивни политики

Градоначалникот Мицевски оствари работната средба со менторката за родово одговорно буџетирање, Кристина Хаџи Василева и координаторката за еднакви можности на жените и мажите во општината, Лидија Митовска. Заложбите за унапредување…

Градоначалникот Мицевски ги отвори вратите и за невладиниот сектор

Претставници на Невладината организација ,,Наша куќа“ денеска беа во посета  на градоначалникот Борајанчо Мицевски со цел да го запознаат со портфолиото и  досегашните активности  на нивното здужение. Од страна на…