logo

Настани

Рели Калин Камен 2015

Во недела на 24 мај традиционално по седми пат во организација на Општина Крива Паланка и АМК „Офф Роад Осогово“ се одржа ревијалната спортска манифестација „Рели Калин Камен 2015“. Манифестацијата…

Активности од проектот за меѓуетничка интеграција во Крива Паланка

Во контекс на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието и воспоставената соработка меѓу ООУ „Илинден“, општина Крива Паланка и ОУ „Симче Наставски“ од с.Јажинце, општина Јегуновце на ден 21.05.2015 година…

Градежни активности на локален пат во с.Конопница

Општина Крива Паланка, во рамки на проектот  кој е финансиран од  Светска банка и Јавното претпријатие за државни патишта, започна со градежни активности околу изградба на локалниот пат во с.Конопница…

Вежба на ТППЕ по повод Денот на пожарникарите

Денеска 20.05.2015 (среда), со почеток во 09.00 часот, по повод Денот на пожарникарите во училишниот двор при училиштето ООУ „Јоаким Крчовски“, Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) од Крива Паланка успешно спроведе…

Градоначалникот на Крива Паланка ги поздрави матурантите

Градоначалникот на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски,  ги посети матурантите од општината кои го завршуваат средното образаование во Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“. Алексовски ги почести торта и им посака успех…

Во Крива Паланка одбележан Денот на Европа

Со низа свечености, музички и ликовни перформанси во Крива Паланка беше одбележан Денот на Европа, 9-ти  мај. Централната свеченост се одржа  на градскиот плоштад  каде преку повеќе креативни форми беа…

Покана за учество на манифестацијата „Рели Калин Камен“ 2015

Почитувани, Општина Крива Паланка и Здружението на граѓани  Авто мото клуб  „Офф Роад Осогово“ имаат чест да Ве поканат на седмата по ред спортска манифестација Рели „КАЛИН КАМЕН“ 2015. Релито …

Успешно одржан Општинскиот крос 2015

Денеска во организација на Училишниот спорт од Крива Паланка, а под покровителство на градоначалникот на Општина Крива Паланка, Арсенчо Алексовски се одржа шестиот по ред Општински крос 2015. На манифестацијата…

Се одржа празничната манифестацијата „Велигденска традиција“

На 13 април, на вториот ден Велигден, во дворот на локалната установа „Градски музеј“ се одржа празничната манифестација „Велигденска традиција“. – На Велигден се празнуваат животот и најрадосната вест за…

Покана за учество во манифестацијата „Велигденска традиција“

Големина на фонт
Контраст