logo

Настани

Инвеститори од градежништвото на средба со градоначалникот Мицевски

Градоначалникот Борјанчо Мицевски оствари работна средба со сопствениците на домашната градежна компанија „Голден Арт“. На средбата беа разгледани можностите за инвестиции за изградба на капацитети од различни сектори во Општина…

Во Крива Паланка се одржа работилница за заштита на животната средина

Работилница за јакнење на капацитетите на локалните актери за градење проекти за заштита на животната средина се одржa  денес во Локалната установа градски музеј, Крива Паланка. Настанот го организира Здружението…

КУЗ„Сонце“ на средба со градоначалникот Mицевски

Претставниците на КУЗ „Сонце“, во текот на денешнот ден остварија средба со градоначалникот Борјанчо Мицевски. На состанокот стана збор за тековни проблеми на здружението  во однос на простор за одвивање…

Белгиски инвеститори во посета на Општина Крива Паланка

Во текот на вчерашниот ден, градоначалникот Борјанчо Мицевски оствари средба со потенцијални белгиски инвеститори и лобисти.  На состанокот, белгиските инвеститори изнесоа идеја и пројавија интерес за инвестирање во еден долгорочен…

Градоначалникот Мицевски оствари средба со генералниот менаџер на фирмата „Булмак 2016“

Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, оствари  средба со генералниот менаџер на фирмата „Булмак 2016“, која доби дозвола за експлоатација на олово и цинк во рудникот ,,Тораница’’. На средбата…

Градоначалникот Мицевски одржа работна средба со здружението Инклузива

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денеска реализира информтивна и работна средба со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество- ИНКЛУЗИВА од Куманово. На средбата, претставниците на  здружението го запознаа градоначалникот Мицевски…

Делегација од Oпштина Kрива Паланка на Денот на ослободување на Куманово

По повод Денот на ослободување на Куманово-11 Ноември, градоначалникот Борјанчо Мицевски и претседателот на Совет Изабела Павловска положија цвеќе пред Спомен-костурницата на паднатите борци од Народноослободителната војна. Бројни делегации, претставници…

Делегација на Организацијата на резервни офицери на Р. Македонија на средба со градоначалникот Мицевски

Претседателот на Организацијата на резервни офицери на Р.Македонија, проф.д-р Ѓорѓи Малковски и претставници на Организацијата на резервни офицери на Крива Паланка денеска остварија средба со градоначалникот Борјанчо Мицевски. Оваа средба…

Извидничкиот одред „Наум Наумовски Борче“ на средба со градоначалникот Мицевски

Претставниците на Извидничкиот одред  „Наум Наумовски Борче“, во текот на вчерашниот ден 08.11.2017 год. имаа средба со градоначалникот Борјанчо Мицевски. Делегацијата на одредот  го запозна градоначалникот сo програмските определби на…

Финални подготовки за зимско одржување на улиците и локалните патишта

Во текот на вчерашниот ден  07. 11.2017 год. во кабинетот на Градоначалникот на Општина Крива Паланка, се одржа координативен состанок помеѓу службите и институциите во општината задолжени за зимско одржување…