logo

Настани

Прогласени најубаво украсените семеен дом и деловен објект

Традиционално, како и секоја година, градските власти на Крива Паланка ги украсуваат најфрекфентните делови од градот, но празничниот амбиент го збогатуваат и самите граѓани кои ги украсуваат своите домови, дворови…

Во Крива Паланка прославен големиот христијански празник Богојавление – Водици

Кривопаланчанецот Никола Јовановски е среќникот  кој годинава го извади крстот од водите на Крива Река. Никола втора година по ред го фаќа крстот. Годинава со оглед на тоа што живата…

Градоначалникот Алексовски ги потпиша договорите за изградба на т.н Руски пат до манастирот и пат во село Жидилово

Денес градоначалникот на Крива Паланка , Арсенчо Алексовски, и претставник на „Цвет компани“ ДООЕЛ од Скопје ги потпишаа договорите за изградба на два значајни патни правци во општината со вредност…

Општина Крива Паланка дел од проектот „Биолатерално и смисловно користење на ресурсите од животински намирници“

Во рамки на програмата Европа за граѓанките и граѓаните се реализираше проектот „Биолатерално и смисловно користење на ресурсите од животински намирници“.  По упатената покана од општина Грос-Цимерн од Германија, Општината…

Градоначалникот Алексовски во посета дежурните служби

Во пресрет на новогодишната ноќ, градоначалникот на Општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски и претставници од општинската администрација, традиционално и оваа година по шестти пат ги посетија дежурните одделенија на институциите…

Санација на мост во село Т’лминци

Општина Крива Паланка отпочна со санација на оштетениот краен масивен столб на армирано бетонскиот мост во с.Т’лминци со изградба на армирано бетонски крила на крајниот масивен столб и насипување со…

Новогодишни пакетчиња за најмалите

По повод претстојните новогодишни празници, традиционално и оваа година градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, заедно со претставници на општинската администрацијата беше во посета на неколку установи. Градоначалникот им…

Учениците го посетија градоначалникот по повод новогодишните празници

Учениците од ООУ Јоаким Крчовски со наставничката Јагода Ангеловска го посетија градоначалникот Арсенчо Алексовски по повод новогодишните празници. Во рамки на посетата учениците му подарија пригодни подароци на Градоначалникот кои…

Крива Паланка oтпочна со одделно собирање на неупотреблив електронски и електричен отпад

Граѓаните на Крива Паланка неупотребливиот електронски и електричен отпад, апарати и нивни делови можат да го одлагаат во првиот определен собирен пункт од страна на Општината кој се наоѓа покрај…

ОOУ „Jоаким Kрчовски“ продолжува со еколошките активности

ООУ „Јоаким Крчовски“ како Еко училиште отпочна со реализација на првите активности на уште еден еколошки проект под наслов „Е-отпадот создава можности“. Проектот е во организација на ЗГ „Центар за…

Големина на фонт
Контраст