logo

Настани

Остварена студиска посета во општина Грос –Зимерн, Германија

Од 09 до 13 октомври 2015 година, делегација предводена од Градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, претседателот на Совет на општина Крива Паланка, г.Борче Стојчевски, претставник од ПЕ на…

Положено свежо цвеќе во чест на 11 Октомври

Во чест на 11 Октомври, Денот на востанието , делегација од Општина Крива Паланка положи свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци пред зградата на Општинта.

Крива Паланка го прослави денот на ослободувањето

Со свечена седница на Советот на општина Крива Паланка, полагање цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОБ, поставување камен темелник на нов значаен проект во општината како и свечено…

Успешно реализирана Еколошката акција „Македонија без отпад 2015“

Општина Крива Паланка преку ангажирање на вработените во Локалната самоуправа, вработените во ЈП „Комуналец“, вработените во ДЗС – Крива Паланка, потоа со вклучување на еколошките секции и еко одбори на…

Средствата од билетите од седмиот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“ донирани во хуманитарни цели

Средствата од билетите од седмиот Меѓународен театарски фестивал „Свети Јоаким Осоговски“, вчера беа донирани во хуманитарни цели, за помош на наша сограѓанка со пресадена коскена срцевина. Собраните средства во висина…

Покана за студиска посета на општина Грос-Цимерн, Германија

Градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, претседателот на Совет на општина Крива Паланка, г.Борче Стојчевски, претставник од ПЕ на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, г.Славче Станковски, како и…

Шуменските есенски вечери отворени со Изложба на сто најдобри дела од Меѓнародниот конкурс за карикатура “Невестинско Поклонение – 2013”

Во рамките на веќе воспоставената културна соработка со градот Шумен, Република Бугарија, делегација предводена од градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Асенчо Алексовски, директорот на центарот за култура, г.Александар Рангелов и…

Протоколарна средба на градоначалникот Алексовски со амбасадорката на Хрватска во Македонија

Aмбасадорката на Хрватска во Република Македонија, г-ѓа Данијела Баришиќ, беше гостин на Меѓународниот театарски фестивал „Свети Јоаким  Осоговски“ при што оствари протоколарна средба со градоначалникот Арсенчо Алексовски.

Постапување со електронски отпад

Денеска во Општината Крива Паланка се оствари заедничка средба на претставници на Општината од областа на заштита на животната средина, претставници на основните училишта и јавното комунално претпријатие  со претставници…

Општина Крива Паланка се вклучи во акцијата за одбележување на Денот без автомобили

Општина Крива Паланка активно по втор пат  се вклучи во одбележување на традиционалните европски акции од масовен карактер „22 Септември“ – Ден без автомобили  и „Европска недела на мобилност 2015“ .…

Големина на фонт
Контраст