logo

Настани

Завршни градежни активности околу изградба на локалниот пат Варовиште -Манастир Свети Јоаким Осоговски

Општина Крива Паланка ги реализира завршните градежни активности  околу изградба на локалниот пат Варовиште -Манастир Свети Јоаким Осоговски кој е во должина од 2 км 163  метри. Патот е со…

Се асфалтира улица во село Жидилово

Во завршна фаза е изградбата на улица во село Жидилово која се гради со финансиски средства од АФПЗРР. Улицата е со должина од 1 километар и го опфаќа најнаселениот дел…

Се одржа манифестацијата „Краиште 2016“

Во местото Голеш, на тромеѓето помеѓу Македонија, Бугарија и Србија, на големиот христијански празник Петровден се одржа традиционалната меѓугранична средба „Краиште 2016“. На средбата присуствуваа градоначалниците на Крива Паланка, Арсенчо…

Средба на градоначалникот Алексовски со претставници на Минстрој

Денеска ( 05.07.2016 година ) претставници на Минстрој од Бугарија, концесионерот кој го доби поранешниот рудник Тораница во Крива Паланка, остварија средба со Градоначалникот на Општина Крива Паланка, г-дин Арсенчо…

Посета на збратимениот град Свидник – Р.Словачка

Делегација од Општина Крива Паланка, во периодот од 30 јуни до 03  јули 2016 година, предводена од Градоначалникот Алексовски го посети збратимениот град Свидник во Република Словачка. Посетата беше остварена…

Зелена недела на ЕУ во општина Крива Паланка

По повод Зелената недела на ЕУ 2016, во Градскиот парк во Крива Паланка, на 16.06 2016 година, се одржа манифестацијата „Еколошки хепенинг“, која ја организираше ЕУ инфо точката од оваа…

Завршна фаза на активностите за изградба на т.н. „Пазарска патека“

Aктивностите за изградба на т.н. „Пазарска патека“ во кејот на Крива Река се во завршна фаза. Патеката се протега од главниот влез на градскиот пазар до мостот во центарот на градот…

Започна изградба на пешачка патека во коритото на Крива Река

Општина Крива Паланка започна со активности за изградба на т.н. „Пазарска патека“ во кејот на Крива Река, на потегот од главниот влез на градскиот пазар до мостот во центарот на градот крај градскиот парк.…

Традиционални пензионерски спортски натпревари во Крива Паланка

Сојузот на Пензионери на Република Македонија по повод јубилејот 70 од постоењето на Пезнионерската организација (1946-2016 година) го озваничува со организирање на различни манифестации, ревии, сподртски игри и други настани.…

Неговата екселенција Амбасадорот на Народна Република Кина – Вен Женшун ја посети Крива Паланка

На 26 мај 2016 година, Амбасадорот на Народна Република Кина во Македонија Вен Женшун оствари посета на општина Крива Паланка. Во рамки на агендата Амбасадорот оствари состанок со Градоначалникот во…

Големина на фонт
Контраст