logo

Настани

Одржана прес конференција за презентација на проектот „Подобра промоција за подобар туризам“

Вчера во просториите на ЛУ „Градски музеј“ во Крива Паланка беше одржана прес конференција за промоција на проектот ПОДОБРА ПРОМОЦИЈА ЗА ПОДОБАР ТУРИЗАМ. Проектот  е финансиран од Владата на Република…

Градоначалникот на Крива Паланка ги поздрави матурантите

Градоначалникот на општина Крива Паланка, г. Арсенчо Алексовски заедно со претставници на општинската администрација им ја честита матурата на 52-та генерација матуранти кои го завршија своето образование во средното општинско…

Доделени наградите за избор на идејно архитектонско урбанистичко решение на плоштадот во централното градско подрачје во Крива Паланка – плоштад „ВМРО“

По објавување на конкурсот за избор на идејно архитектонско урбанистичко решение на плоштадот во централното градско подрачје во Крива Паланка – плоштад „ВМРО“, на 11.05.2016 година се спроведе јавно отворање…

Санирање на пристапниот пат околу Здравствениот дом

Во текот на вчерашниот ден, Општина Крива Паланка започна со санирање на пристапиниот пат околу Здравствениот дом во Крива Паланка. На одредени места е извршено проширување на патот и нивелирање…

15-ти Меморијален турнир во чест на бранителите од Крива Паланка

Во Крива Паланка, во пресрет на 7-ми мај, Денот на полицијата, нa 6 мај, со полагање цвеќе на спомен-обележјето на загинатите бранители од Општината во воениот конфликт од 2001 година…

Покана за учество на манифестацијата „Рели Калин Камен“ 2016

Почитувани, Општина Крива Паланка и Здружението на граѓани  Авто мото клуб  „Офф Роад Осогово“ имаат чест да Ве поканат на осмата по ред спортска манифестација Рели „КАЛИН КАМЕН“ 2016. Релито …

Децата од Дневниот центар во посета на градоначалникот Алексовски

Денеска , 28 aприл 2016 година, по повод претстојните Велигденските празници, децата со посебни потреби од  Дневниот центар беа во посета кај градоначалникот Алексовски.   При посетата  тие традиционално му подарија…

Санација на пристапот околу Здраствениот Дом во Крива Паланка

На барање на ЈЗУ Здравствен Дом Крива Паланка,  доставено до совет на Општина Крива Паланка за санација на пристапот околу Здравствениот дом поради лошата состојба на иститот, Советот на Општина…

Асфалтирање на дел од улицата „Илинденска”

Во текот на изминатата недела, Општина Крива Паланка изврши замена на оштетените асфалтни површини на дел од улица “Илинденска”, при што беа вградени над 700 м2 нов асфалт. Градежните активности…

Втор состанок на групата заинтересирани страни за развој на Пчињски регион

На 20 април 2016 година, во манастирскиот комплекс Св.Јоаким Осоговски во Крива Паланка, се одржа втор состанок на групата заинтересирани страни за развој на Пчињски регион. Иницијативата за овој состанок…

Големина на фонт
Контраст