logo

Настани

Општина Крива Паланка инвестираше во изградба на пешачка патека

Општина Крива Паланка инвестираше во изградба на пешачка патека, како продолжеток на патеката од „Градечки мост до Лилјаков мост“ изградена во рамките на мајор коритото на Крива Река. Изведувач на…

Продолжува проектот за создавање можности за вработување на младите од руралните средини

Во општина Крива Паланка започна со работа и втората група на практиканти во ,,Работниот клуб‘‘ во рамки на проектот кој се спроведува од Центарот за економски анализи ЦЕА и Федерацијата…

Асфалтиран патот во населба Грамаѓе

Со буџетски средства на локалната самоуправа на Крива Паланка асфалтиран е пристапниот пат во населба Грамаѓе. Патот е со должина од околу 350 метри и ги поврзува Мезовски ливади и…

Општина Крива Паланка најтранспарентна според Индексот на активна транспарентност 2016

Според Индексот  на активна транспарентност 2016, Општина Крива Паланка е најтранспарентна институција со 88,1% исполнетост на обврските за активно објавување на информации. Истражувањето е спроведено од страна на Центарот за…

Положено свежо цвеќе во чест на 11 Октомври

Во чест на 11 Октомври, Денот нa народното востание, делегација од Општина Крива Паланка положи свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци пред зградата на Општинта. Цвеќе беше положено и од…

Одбележан претстојниот празник 8 Октомври, Денот на ослободувањето на Крива Паланка

Со свечена седница на Советот на општина Крива Паланка, полагање цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОБ како и свечено пуштање во употреба на два веќе реализирани проекти вчера…

Асфалтиран дел од локалниот пат од Ловечка куќа до Езерце

Во текот на денешниот ден завршува асфалтирањето на два километри локален  пат  како дел од проектот  за изградба  на општински пристапен пат од Ловечка куќа до Езерце (Калин Камен). Должината…

Асфалтирање на игралиштето на Основното училиште „Јоаким Крчовски“

Општина Крива Паланка во рамките на Програмата за тековно одржување на локални улици и патишта за 2016 година, а по претходна Одлука на Совет на Општина Крива Паланка, на 1…

Санација и асфалтирање на пешачкот мост кај Основното училиште „Јоаким Крчовски“

Поради дотраената и руинирана асфалтна површина,  Општина Крива Паланка во текот на изминатите денови изврши санација и асфалтирање на пешачкот мост т.н Градечки Мост кој ги спојува делот кај Основното…

Градоначалникот Алексовски присуствуваше на Конференција на градоначалници за европска регионална соработка во Гњилање – Косово

Во Среда 28 септември 2016 година се одржа Конференција на градоначалници за европска регионална соработка во Гњилање – Косово. На конференција присуствуваа градоначалници од повеќе општини од Косово, Србија и…

Големина на фонт
Контраст