logo

Настани

Можности за унапредување на системот на собирање и дистрибуција на вишокот на храна во oпштина Крива Паланка

На покана на градоначалникот Мицевски, денес во Oпштина Крива Паланка беше претставник на  граѓанското здружение „Сите Сити“ од Скопје, г. Блаже Јосифовски, со кој се разговараше за системот на донирање…

Градоначалникот Мицевски ги интензивира активностите за гасификација на општина Крива Паланка

Гардоначалникот Борјанчо Мицевски денес оствари работна средба со претставник на украинската амбасада, г.Валериј Михаљски, на која се разговараше за процесот на гасификација на општина Крива Паланка. Мицевски заедно со стручните…

Во Крива Паланка се одржа инфо ден за ИПАРД 2 програмата

Во рамки на инфо деновите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска  во Крива Паланка беа презентирани можностите за искористување на средства од ИПАРД 2 програмата. Министерот Николовски ја…

Градоначалникот Мицевски присуствуваше на свечена академија по повод ослободувањето на градот Врање

Градоначалникот Борјанчо Мицевски  на покана на градоначалникот на град Врање, Слободан Миленковиќ, со делегација од Општина Крива Паланка, присуствувше на свечената академија по повод одбележувањето на Денот на градот и…

Центарот за младински иницијативи „Цик Цак“ започна со изготвување на нацрт статегија за младите во Крива Паланка

Денес во општина  Крива Паланка, здружението Центар за младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка започна со реализација на проектот „Промоција на младински активизам преку креирање на институциски платформи за младински…

Градоначалниците од истокот и североистокот ќе формираат меѓурегионално претпријатие за управување со отпад

Осумнаесетте градоначалници од Источниот и Североисточниот плански регион и општина Свети Николе, која е дел од Вардарскиот регион, вчера во Штип едногласно одлучија да се формира меѓурегионално јавно претпријатие, кое…

Градоначалникот Мицевски учествуваше на меѓународна конференција за одржлива енергетска транзиција

Градоначалникот Борјанчо Мицевски во периодот од 23 до 24  јануари учествуваше на меѓународна конференција за одржлива енергетска транзиција во Централна и Источна Европа  (ЦИЕ) „Партнерство за ново енергетско лидерство“,  која…

Празникот Богојавление – Водици традиционално прославен во Крива Паланка

Деветнаесетгодишниот Дарко Тошевски е среќникот кој меѓу четириесетмината пријавени го извади крстот од водите на Крива Река на денешниот богојавленски водосвет во Крива Паланка. Чествувањето на големиот христијански празник Богојавление-Водици започна…

Потпишан меморандум меѓу „ТАКТ” и Општина Крива Паланка за развој на спортот

Денес градоначалникот на општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски и извршната директорка на Здружението за унапредување и меѓусебна соработка „ТАКТ”, Магдалена Спасовска потпишаа меморандум за соработка со цел заедничка работа во…

Празнично дружење на пензионерите од општина Крива Паланка

Денеска 14.01.2019 год. во просториите на пензионерскиот клуб, се оддржа празнична средба на пензионерите од општина Крива Паланка. Овој настан е во заедничка организација на Здружението на старосни пензионери и…

Големина на фонт
Контраст