logo

Настани

Градоначалникот Алексовски во посета дежурните служби

Во пресрет на новогодишната ноќ, градоначалникот на Општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски и претставници од општинската администрација, традиционално и оваа година по шестти пат ги посетија дежурните одделенија на институциите…

Санација на мост во село Т’лминци

Општина Крива Паланка отпочна со санација на оштетениот краен масивен столб на армирано бетонскиот мост во с.Т’лминци со изградба на армирано бетонски крила на крајниот масивен столб и насипување со…

Новогодишни пакетчиња за најмалите

По повод претстојните новогодишни празници, традиционално и оваа година градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, заедно со претставници на општинската администрацијата беше во посета на неколку установи. Градоначалникот им…

Учениците го посетија градоначалникот по повод новогодишните празници

Учениците од ООУ Јоаким Крчовски со наставничката Јагода Ангеловска го посетија градоначалникот Арсенчо Алексовски по повод новогодишните празници. Во рамки на посетата учениците му подарија пригодни подароци на Градоначалникот кои…

Крива Паланка oтпочна со одделно собирање на неупотреблив електронски и електричен отпад

Граѓаните на Крива Паланка неупотребливиот електронски и електричен отпад, апарати и нивни делови можат да го одлагаат во првиот определен собирен пункт од страна на Општината кој се наоѓа покрај…

ОOУ „Jоаким Kрчовски“ продолжува со еколошките активности

ООУ „Јоаким Крчовски“ како Еко училиште отпочна со реализација на првите активности на уште еден еколошки проект под наслов „Е-отпадот создава можности“. Проектот е во организација на ЗГ „Центар за…

Крива Паланка во новогодишен амбиент

Новогодишни декорации го разубавија централното градско подрачје на Крива Паланка. Традиционално во пресрет на новогодишните и божиќните празници локалната самоуправа во соработка со ЈП „Комуналец“ се погрижија за украсувањето на…

Општината прифати 80 предлози на граѓаните во буџетот за 2016 година

Од вкупно 136 предлози на граѓаните, што произлегоа од буџетскиот форум, општина Крива Паланка прифати 80 предлози кои станаа дел од програмите на Буџетот за 2016 година. Овие граѓански предлози,…

Градоначалникот Алексовски врачи плакета на фирмата „Вардар Експорт-БИ“

По повод успешно спроведената акција за помош на социјално загрозеното население, градоначалникот на Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски врачи општинска плакета на фирмата „Вардар експорт-БИ“. Тој ја поздрави иницијативата која оваа…

Крива Паланка започнува со одделно собирање на електрична и електронска отпадна опрема

Согласно Законот за управување со електрична и електронска опрема и електрична и електронска отпадна опрема Градоначалникот на Општината Крива Паланка потпиша Меморандум за разбирање и Договор за меѓусебна соработка помеѓу…

Големина на фонт
Контраст