logo

Настани

Новогодишни пакетчиња за најмалите

По повод претстојните новогодишни празници, традиционално и оваа година градоначалникот на општина Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски, заедно со претставници на општинската администрацијата беше во посета на неколку установи. Градоначалникот им…

Општината прифати 63 предлози на граѓаните во буџетот за 2017 година

Од вкупно 91 предлози на граѓаните, што произлегоа од буџетскиот форум, општина Крива Паланка прифати 63 предлози кои ќе станат дел од програмите на Буџетот за 2017 година. Овие граѓански…

Симболично одбележување на почетокот со работа на рудникот за олово и цинк „Тораница “ – Крива Паланка

Денеска 03.12.2016 година во Големата Сала на Општина Крива Паланка се одржа настанот „Симболично одбележување на почетокот со работа на рудникот за олово и цинк „Тораница “ – Крива Паланка.…

Одржана втората сесија од буџетскиот форумски процес во општина Крива Паланка

Во рамките на планирањето на Буџетот за 2017 година, во организација на Општина Крива Паланка, на 22.11.2016 година (вторник) со почеток во 12:00 часот, во ресторант „Облаче“ се одржа  втората …

Одржана првата сесија од буџетски форум за 2017 година

Локалната самоуправа на општина Крива Паланка трета година по ред активно ги вклучи граѓаните во керирањето на буџетот за следната година преку буџетски форум. Првата сесија од буџетски форум 2017…

Потпишани договори за имплементација на проектите финсирани од Европската унија преку Министерството за финансии на РМ

Денеска во кабинетот на градоначалникот Алексовски беа потпишани договорите со фирмите Цвет Компани-Скопје и АД Фабрика Карпош – Скопје кои беа избрани за имплементација на проектите финсирани од Европската унија…

ТППЕ на Крива Паланка со ново теренско возило

На 07.11.2016 во кругот на Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) на Градоначалникот на Општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски му беше предадено теренско возило Wolksvagen Amarok 2.0 TDI од страна…

Aсфалтирање на делот од улица „Кочо Рацин“

Во текот на  изминатите денови Општина Крива Паланка во рамките на програмата за тековно оджување на локални улици и патишта изврши асфалтирањето на делот од улица „Кочо Рацин“ во делот…

Општина Крива Паланка инвестираше во изградба на пешачка патека

Општина Крива Паланка инвестираше во изградба на пешачка патека, како продолжеток на патеката од „Градечки мост до Лилјаков мост“ изградена во рамките на мајор коритото на Крива Река. Изведувач на…

Продолжува проектот за создавање можности за вработување на младите од руралните средини

Во општина Крива Паланка започна со работа и втората група на практиканти во ,,Работниот клуб‘‘ во рамки на проектот кој се спроведува од Центарот за економски анализи ЦЕА и Федерацијата…

Големина на фонт
Контраст