logo

Настани

Иницијатива за унапредување на функционирањето на месните заедници како основен облик на месна самоуправа во општината

Градоначалникот Борјанчо Мицевски, денеска одржа првичен состанок со дел од претставниците на месните заедници од општина Крива Паланка. Во своето обраќање пред присутните Мицевски рече: – Идејата за иницирање на…

Крива Паланка со повеќе проекти поддржани од Центарот за развој на Североисточен плански регион

Општина Крива Паланка со усвојување на одлуката за реализација на проектот за  Воспоставување на регионален систем за управување со отпад во Североисточниот плански регион, како и преку останати проекти кои…

Министерката Шеќеринска во прва официјална посета на Општина Крива Паланка

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска за првпат беше во официјална посета  на Општина Крива Паланка и  оствари прв работен состанок со Градоначалникот Борјанчо Мицевски. На состанокот стана збор за…

Градоначалникот Мицевски на средба со претставниците од КУЗ „РАСПЕАНИ ПАЛАНЧАНИ“

Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски денеска оствари првичен работен состанок  со организациониот одбор на КУЗ „РАСПЕАНИ ПАЛАНЧАНИ“. На состанокот Мицевски ги изнесе своите идеи за нов концептуален пристап…

Конститутивна седница на Совет на општина Крива Паланка

Во Локалната установа Градски музеј, Крива Паланка денес се одржа конститутивна седница на Советот на општина Крива Паланка кој ќе биде составен од деветнаесет советници. Уверенијата за советници ги додели…

Градоначалникот Мицевски со целосна подршка на родово сензитивни политики

Градоначалникот Мицевски оствари работната средба со менторката за родово одговорно буџетирање, Кристина Хаџи Василева и координаторката за еднакви можности на жените и мажите во општината, Лидија Митовска. Заложбите за унапредување…

Градоначалникот Мицевски ги отвори вратите и за невладиниот сектор

Претставници на Невладината организација ,,Наша куќа“ денеска беа во посета  на градоначалникот Борајанчо Мицевски со цел да го запознаат со портфолиото и  досегашните активности  на нивното здужение. Од страна на…

Пензионерите на прва официјална средба со градоначалникот Мицевски

Градоначалникот Борјанчо Мицевски денес оствари прва официјална средба со претставници на двете пензионерски здруженија од општината. На средбата, Мицевски  ги повика пензионерите како лица со најголемо животно  искуство, интелектуален капацитет…

Активности во рамките на проектот „Грижа за стари лица“ во месец oктомври

Проектот на Општината Крива Паланка „Грижа за стари лица“ произлезен од Програмата за Општинско корисна работа која е подржана од УНДП -Програма за развој при ОН,  МТСП  и АВРМ   и…

Прекуграничен регионален форум „Природен потенцијал и одржлив туризам на Осогово“

Во манастирскиот комплекс Свети Јоаким Осоговски  се одржа прекуграничен регионален форум насловен „Природен потенцијал и одржлив туризам на Осогово“. Настанот е во организација на Македонското еколошко друштво (МЕД), а е…

Големина на фонт
Контраст