logo

Настани

Градоначалникот Мицевски учествувше на завршната конференција на проектот „Вмрежување и застапување на месните и урбаните заедници “

Градоначалникот Борјанчо Мицевски, на 21.12.2017 во ЕУ Инфо центар Скопје, учествуваше на завршната конференција  на проектот „Вмрежување и застапување на месните и урбаните заедници “ кој во изминатите две години…

Се поставува заштитна ограда на пешачкиот мост кај спортската сала

Со цел зголемување на безбедноста на пешаците кои во изминатиов период интензивно ја користат рекреативно-пешачката патека покрај коритото на Крива Река, Општина Крива Паланка преку своите стручни служби иницираше изнаоѓање…

Привршува изборот на советите на месните самоуправи во руралните подрачја

Комисијата за спроведување на избори за советите на месна самоуправа во руралните и урбаните зааедници на подрачјето на Општина Крива Паланка,  а формирана од страна на Советот на Општина Крива…

Се пробива алтернативен пат во с.Костур

Од неодамнешните обилни врнежи од дожд со кои беше зафатена Општина Крива Паланка во с. Костур  беа оштетени и онеспособени за сообраќај двата постоечки пристапни  мостови. Како последица на тоа,…

Мицевски на работна средба со здруженија од прекуграничниот регион имплементатори на проекти од ИПА програмите на ЕУ

На 15.12.2017 година, градоначалникот Борјанчо Мицевски одржа работна средба со претставници од  Здружението „Регионален центар за соработка СПЕКТАР“ – Крива Паланка и Здружението „Младински општински совет“-Ќустендил од Р.Бугарија, а по…

Веб сајтот на Општина Крива Паланка меѓу најдобрите

Веб сајтот на Општина Крива Паланка www.krivapalanka.gov.mk  го освои третото место за најдобар сајт во категоријата на владини/државни институции за 2017 година. Во присуство на околу двесте гости, во најголем…

Санирање на штетите во поплавените подрачја во Крива Паланка

По обилните врнежи од дожд кои го зафатија подрачјето на Крива Паланка и околните населени места на почетокот на декември, беа предизвикани поголеми оштетувања на локалната инфраструктура.  Како најпогодени подрачја…

Прв отворен ден за граѓаните на општина Крива Паланка

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски заедно со раководителите на општинските одделенија, во текот на денешниот ден ја реализираа иницијативата  „Отворен ден за граѓаните на општина Крива Паланка“. Заинтересираноста…

Aсфалтиран локалниот пат во населба Mечковци

Во текот на денешениот ден градоначалникот Борјанчо Мицевски заедно со претставници на Oпштината и Советот на Oпштина Крива Паланка, направи увид во финалните активности од асфалтирањето на патниот правец од…

Работна средба на градоначалникот Мицевски со претставници на Сојузот на воени инвалиди на Р. Македонија

Во рамки на планираните активности градоначалникот на општина Крива Паланка  денеска оствари работна средба со претставници  на Сојузот на воени инвалиди на Р. Македонија  во школото во село Трново адаптирано…

Големина на фонт
Контраст