logo

Настани

Крива Паланка во новогодишен амбиент

Новогодишни декорации го разубавија централното градско подрачје на Крива Паланка. Традиционално во пресрет на новогодишните и божиќните празници локалната самоуправа во соработка со ЈП „Комуналец“ се погрижија за украсувањето на…

Општината прифати 80 предлози на граѓаните во буџетот за 2016 година

Од вкупно 136 предлози на граѓаните, што произлегоа од буџетскиот форум, општина Крива Паланка прифати 80 предлози кои станаа дел од програмите на Буџетот за 2016 година. Овие граѓански предлози,…

Градоначалникот Алексовски врачи плакета на фирмата „Вардар Експорт-БИ“

По повод успешно спроведената акција за помош на социјално загрозеното население, градоначалникот на Крива Паланка, г.Арсенчо Алексовски врачи општинска плакета на фирмата „Вардар експорт-БИ“. Тој ја поздрави иницијативата која оваа…

Крива Паланка започнува со одделно собирање на електрична и електронска отпадна опрема

Согласно Законот за управување со електрична и електронска опрема и електрична и електронска отпадна опрема Градоначалникот на Општината Крива Паланка потпиша Меморандум за разбирање и Договор за меѓусебна соработка помеѓу…

Одбележан 3- ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со инвалидитет

По повод 3-ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со инвалидност, Градоначалникот на општина Крива Паланка г.Арсенчо Алексовски организираше ручек во ресторан „Парк“ за штитениците од Одделението за дневен престој на…

Потпишан договор за изградба на фекални канализации

Денеска во кабинетот на градоначалникот Арсенчо Алексовски беше потпишан договор помеѓу општина Крива Паланка и градежната фирма Лабино Трејд ДООЕЛ од Гостивар за изградба на фекална канализација со пречистителна станица…

„Класен час“ со Градоначалникот Алексовски

Градоначалникот на општина Крива Паланка Арсенчо Алексовски заедно со тим од Општината изврши посета на Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“ – Крива Паланка. Посетата беше извршена со цел да се…

Се одржа манифестацијата „Кривопаланечка еко храна 2015“

Во сабота, 21.11.2015 година  на централниот градски плоштад  во Крива Паланка се одржа манифестацијата „КРИВОПАЛАНЕЧКА ЕКО ХРАНА“. На плоштадот беа поставени штандови со компир произведен во Осоговието, а беа изложени слатки и солени специјалитети…

Асфалтирање на дел од улицата Јане Јакимовски

Општина Крива Паланка согласно програмата изврши асфалтирање на дел од улицата Јане Јакимовски (Амбар маало).

Одржана втората сесија на БУЏЕТСКИ ФОРУМ во Општина Крива Паланка

Во организација на Општина Крива Паланка на 11 ноември 2015 година, се одржа втората форумска сесија од буџетскиот форум, за креирање на буџетот на општината за 2016 година. На форумот…

Големина на фонт
Контраст