logo

Настани

Презентација на прекуграничен проект за промоција на туристичките атракции во 3Д-ТАПЗД

Денес (17.10 2018 г.) во реновираните општински сали во Крива Паланка се оддржа завршна конференција и презентација на постигнатите резултати од релизација на проектот од Програмата за прекугранична соработка помеѓу…

Акција за мапирање и чистење на дивите депонии на Калин Камен на извидничкиот одред Наум Наумовски Борче

Извиднички одред Наум Наумовски Борче од Крива Паланка на ден 12, 13 и 14 октомври 2018 година на локалитетот Калин Камен, ја спроведе четвртата активност од проектот ,,Младински платформи за…

Потпишана Декларација за пријателство помеѓу Грос-Цимерн и Крива Паланка

Делегација од општина Крива Паланка предводена од градоначалникот Борјанчо Мицевски заедно со претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство остварија посета на општината Грос-Цимерн во Германија, на покана на…

Во Крива Паланка одбележан празникот 11 Октомври

Со положување цвеќе на спомен-бистата пред општината, денес во Крива Паланка беше одбележан Денот на народното востание во Македонија, 11 Октомври. Цвеќе положија делегација од општина Крива Паланка, предводена од…

Чистење на пропусти, регулациони корита и отворени канали

Општината Крива Паланка има ангажирано  пет невработени лица  за вршење на  јавни  работи на подрачјето на градот и општината. Во изминатиот месец под надзор на вработени од Одделението за инспекциски…

„Шопска софра 2018“ и ревија на народни носии „Пчиња-Краиште“

Во чест на Денот на oслободувањето на градот, 8 Октомври,  во Крива Паланка, во „Етно гостилница Воденица 3“ се одржаа две автентични  манифестаци на кои беа претставени традиционалната кујна, фолклор и колоритот на носиите…

Амбасадорот Жбогар почесен граѓанин на Крива Паланка, министерот Николовски награден за развој на градот

На свечена академија која се оджа синоќа во НУ Центар за култура Крива Паланка, по повод Денот на ослободување на градот, Семјуел Жбогар, амбасадор на Европската унија во Македонија е…

Јордан Михајловски добитник на Осмооктомвриската награда на Крива Паланка

Професор доктор Јордан Михајловски е добитник на годинашната општинска награда “8 Октомври” која општината ја доделува по повод празникот на градот. Наградата се доделува за особени достигнувања и творечки труд…

Крива Паланка го одбележа Денот на ослободувањето

Со положување цвеќе на спомен-бистата на паднатите борци од Народноослободителната борба на плоштадот „Карпошово востание“, во Крива Паланка почна одбележувањето на 8 Октомври, Денот на ослободување на oпштината. Цвеќе положија…

Ревија на народни носии од прекуграничниот регион „Пчиња-Краиште“

Во понеделник на 8 октомври во Етно гостилница „Воденица 3“ ќе се одржи ревија на народни носии од прекуграничниот регион „Пчиња-Краиште“ со почеток во 15 часот.

Големина на фонт
Контраст