logo

Настани

Започнаа форумите за проекти во Североисточниот плански регион

На 22 февруари во Куманово, во организација  на Центарот за развој на Североисточниот плански регион  се одржа првата форумска сесија, во рамки на  програмата „Регионални форуми во заедницата“. Североисточниот плански…

Заврши меѓународната конференција за унапредување на соработката меѓу граѓаните од Дупница и Крива Паланка

Заврши четиридневната меѓународна конференција, која се спроведе во рамки на проектот „Споделени вредности – споделена Европа”, финансиран од програмата Европа за граѓаните на ЕУ, кој што се имплементира во партнерство…

Јапонската амбасада додели грант за набавка на ново возило за смет на ЈП Комуналец-Крива Паланка

Во текот на вчерашниот ден, ЈП Комуналец од Крива Паланка стана потписник на договор за грант за проект кој беше аплициран преку јапонската  ГГП-програма за мали грантови за 2019 година.…

Градоначалникот Мицевски учествува на Инвестициски форум за енергетска ефикасност

Во периодот  од 19 до 20 февруари градоначалникот Мицевски учествува на Инвестициски форум на градоначалници во Брисел. Форумот ги вклучува локалните и регионални власти кои доброволно се залагаат за зголемување…

Потпишан меморандум за развој и унапредување на спортот помеѓу Крива Паланка и Дупница

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски и градоначалникот на општина Дупница, Методи Чимев потпишаа Меморандум за развој и унапредување на спортот помеѓу двете општини. Активноста се спроведува во рамки…

Претставници од ГИЗ за развој преку спорт остварија средба со градоначалникот на Крива Паланка

Советничката на програмата за развој преку спорт на Германската организација за меѓународна соработка, Дина Клингман и претставници на ГИЗ, Македонија, заедно со претставници на ТАКТ и Кошаркарски клуб Крива Паланка…

Оддржана трета работилница за изготвување на нацрт-стратегија за млади во општина Крива Паланка

Центарот за младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка ја оддржа третата работилница за изготвување на нацрт стратегија за млади. Работилницата е дел од процесот на стратешкото планирање кое се одвива…

Центарот за младиниски иницијативи-ЦИК ЦАК оддржа втора работилиница за изготвување на нацрт стратегија за млади

Здружението Центар за младински иницијативи Цик-Цак од Крива Паланка денес ја оддржа втората работилница за стратешко планирање во рамки на проектот „Промоција на младинскиот активизам преку креирање на институциска платформа…

Положено цвеќе пред спомен бистата на Христијан Тодоровски Карпош во Крива Паланка

По повод  7 февруари, денот кога загинал народниот херој  Христијан Тодоровски – Карпош, денеска пред неговата спомен биста во Крива Паланка, цвеќе положија делегацијата на здружението на борците од НОБ,…

Потпишан Колективен договор помеѓу УПОЗ и Oпштина Крива Паланка

Денес во просториите на Oпштина Крива Паланка се потпиша Колективен договор меѓу Синдикатот на УПОЗ и Oпштина Крива Паланка. Чинот на свеченото потпишување на Колективниот договор за административните службеници и…

Големина на фонт
Контраст