Делегации од збратимените градови на прием кај градоначалникот Алексовски

Денеска градоначалник Алексовски организираше прием во својот кабинет за делегациите од збратимените градови кои се гости на единаесеттиот Меѓународен фолклорен фестивал „Свети Јоаким Осоговски“.

Во посета беа делегација на општина Самбервил од Белгија, предводена од градоначалникот г. Жан-Шарл Луперто и г. Никол Думонт, советник за култура, делегација на општина  Свидник од Словачка, предводена од градоначалникот Јан Холоднак  и делегација на општина Вршац од Србија, предводена од помошник-градоначалник Марина Путник.

String could not be parsed as XML