Вклучи се во акцијата – Часот на планетата земја

Час на планетата Земја претставува акција организирана од Светскиот фонд за природа (WWF) којa има еколошки карактер, односно преку симболично исклучување на осветлувањето во рок од еден час (последната сабота во месец  март, од 20:30 до 21:30 часот), да се даде порака за спас на планетата  Земја.

Оваа година датумот е 28 март (сабота), а акцијата започнува во 20:30 часот. Многу градови низ светот ја поддржуваат оваа акција со симболично исклучување на осветлувањето на просторот кој што е од јавен карактер, како  споменици, згради, мостови, канделабри во парковите и слично.

cas_na_planetata_zemja