Новогодишно дефиле со Дедо Мраз

SemiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” Name=”Colorful Grid” /> Почитувани граѓани,

Со цел да ги израдуваме нашите најмлади сограѓани, Општина Крива Паланка организира пригодно новогодишно дефиле со Дедо Мраз низ градот. Новогодишното дефиле ќе започне на 31.12.2013 г. во 10.30 часот од пред општинската зграда и ќе продолжи низ населбите во општината се до 12 ч. кога дефилето ќе пристигне на плоштадот.

Трасата по која ќе се движи дефилето на Дедо Мраз е:

10.30 часот/ поаѓање од пред општинската зграда па се движи до Маневски Мостнаселба Маневци, потоа движејќо се низ населбата Маневци се оди до мотелот и заобиколницата, потоа се продолжува низ улицата „Партизанска“, па низ улицата „8-ми Септември“, населба Бавчалк, новата бензинска пумпа МАК ОИЛ, се продолжува до с.Конопница, дефилето продолжува низ улицата „Св.Јоаким Осоговски“ и завршува во центарот на градот-плоштад.