Доделено уверението на градоначалникот Алексовски

Претседателот на Општинската изборна комисија на Крива Паланка, г.Георги Ристовски денеска му го врачи Уверението за избран градоначалник на Општина Крива Паланка на г.Арсенчо Алексовски. Ова е втор мандат на градоначалникот Алексовски, кој беше реизбран на локалните избори одржани на 24.03.2013 година.

String could not be parsed as XML

На свеченоста покрај претседателот и членовите на ОИК на Крива Паланка присуствуваше  и општинската администрација, која со симболичен поклон, му посака среќа и успех  на градоначалникот во вториот мандат.  За прв пат на градоначалнкот Алексовски му беше врачен и клучот од градот, кој како традиција ќе се пренесува на секој нареден градоначалник.

Свеченоста беше одбележана  со коктел на кој се наздравуваше за успех во работата на градоначалникот  Алексовски.