Одбележан 1-ви април, Денот на шегата

Највеселиот ден во годината за најмалите, 1 АПРИЛ, Денот на шегата и оваа година беше одбележан од најмалите, најслатките, најсмешните и највеселите дечиња од ОЈУДГ Детелинка, ООУ Илинден и ООУ Јоаким Крчовски.

String could not be parsed as XML

Шаренило од костими на принцези и принцови, арапи, бетмени и спајдери, кловнови, магионичари, пирати,  доктори, полицајци, госпоѓици … продефилираа низ училишните холови. Се беше во знакот на шегата, се кажуваа досетки и шеги, се слушаше музика, се играше и пееше, а на крајот бea избрани и најинтересната шега и маски.

Благодарност до сите ученици за учеството на овогодишната АПРИЛИЈАДА 2013 и се надеваме дека догодина ќе се сретнеме повторно со нови маски, нови шеги, повесели, порадосни и понасмеани.