Одбележан празникот „Ноќ на вештерките“ во ученичкиот дом Боро Менков

На 31 октомври, по повод англискиот празник Ноќ на вештерките, волонтерката од Мировниот Корпус во Македонија, Мишел Витоне, организираше забава за воспитаниците и вработените во ученичкиот дом „Боро Менков“. Оваа забава е една од активностите на волонтерката во овој ученички дом и претставува реализација на програмата за мотивирање на учениците за учење на англискиот јазик и подобрување на успехот по овој наставен предмет.

На забавата претходеше попладневна активност, работилница за сечење на традиционалната портокалова тиква и изработка на маски. На овој начин децата и вработените се запознаа со традиционалниот празник на англиското говорно подрачје, а секако научија и нови зборови во комуникацијата со младата Мишел.

 

emiHidden=”false” UnhideWhenUsed=”false” QFormat=”true” Name=”Strong” />