logo

Настани

Празнично дружење на пензионерите од општина Крива Паланка

Денеска 14.01.2019 год. во просториите на пензионерскиот клуб, се оддржа празнична средба на пензионерите од општина Крива Паланка. Овој настан е во заедничка организација на Здружението на старосни пензионери и…

Интензивни активности за зимско одржување на локалните улици и патишта

Поради интензивните врнежи од снег, ниските температури и појавата на голомразица, на територијата на општина Крива Паланка деновиве континуирано се работеше на расчистување на снежните наноси на улиците, тротоарите, пешачките…

Општина Крива Паланка ќе поставува фотоволтаици на кровните конструкции на училиштата

Со средства обезбедени преку Министерството за финансии, како грант од Европска Унија за подобрување на рурална инфраструктура, Општина Крива Паланка ќе постави фотоволтаични инсталации на три кровни конструкции и тоа:…

Градоначалникот Мицевски ги посети дежурните служби

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски ги посети  дежурните служби кои работат со дваесетичетиричасовно работно време во областа на безбедноста и заштитата на граѓаните и им врачи пригодни подароци, технички…

Општина Крива Паланка додели награди за најуспешниот пожарникар и полициски службеник во 2018 година

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, со претседателката на Советот, Изабела Павловска  и оваа година доделија награди на најуспешниот пожарникар и полициски службеник во општина Крива Паланка за минатата…

Порибување на Крива Река во централното градско подрачје

Здружението спортски риболовен клуб Мрена од Крива Паланка, изврши порибување на Крива Река во централното градско подрачје на Крива Паланка. Порибувањето е извршено со автохтона пастрмка во количина од 51…

Новогодишно обраќање на градоначалникот Борјанчо Мицевски

На 18-та седница на Советот на Општина Крива Паланка, градоначалникот Борјанчо Мицевски го имаше своето годишно обраќање пред советниците. Зад нас е една година која можеме да ја оквалификуваме како…

Прием на децата и семејствата на бранителите во кабинетот на градоначалникот Мицевски

Денес градоначалникот на општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски организираше предновогодишен прием за децата на бранителите и нивните семејства. Во оваа пригода градоначалникот Мицевски им посака многу здравје, љубов и среќа…

Новогодишни честитки од учениците до градоначалникот Мицевски

Традиционално во пресрет на Новата година и Божиќните празници, денес дел од учениците од ОУ Јоаким Крчовски, заедно со наставничката Јагода Ангеловска, беа во посета кај градоначалникот Борјанчо Мицевски и…

Новогодишен прием кај градоначалникот Мицевски

Вчера, во Кабинетот на градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски  беше организирана предновогодишна средба за локалните стопанственици, бизнисмени, претставници од јавниот живот, културни работници, претставници на образовните  институции и…

Големина на фонт
Контраст