logo

Настани

Градоначалникот Мицевски оствари работна средба со претседателот на Стопанската комора, Бранко Азески и координативното тело на локалните стопанственици

Во текот на вчерашниот ден, по иницијатива на градоначалникот Борјанчо Мицевски се оддржа втората работна средна со координативното тело на  стопанствениците од општината  на која беше поканет и претседателот на…

Советот на млади на Крива Паланка со ново раководство ќе ја унапредува локалната состојба со младите

На 23 април се одржа втората седница на Совет на млади на општина Крива Паланка, избрано е ново раководство, а за претседател е избрана Елеонора Маџовска, која најави проекти за…

Работилница за рециклирање и екологија во „GLOW“ Клуб на млади девојки од Крива Паланкa

По повод Денот на планетата земја, 22 април, YMCA Битола – организација за вклученост и создавање можности на младите и Мировен корпус Македонија организираа еколошки активности во Крива Паланка за подигнување на свеста за значењето на животната средина.…

Продолжува акцијата за расчистување на јавните површини од оставени нерегистрирани и неисправни возила и делови од возила

Одделението за инспекциски надзор продолжува со втората фаза на  активности за расчистување на јавни уредени и неуредени површини во градот и приградските населби од оставени нерегистрирани, неисправни, хаварисани возила, приколки…

Започна санацијата на оштетените делови од улиците во градот

Општина Крива Паланка  во рамките на Програмата за тековно одржување на локални улици и патишта  за 2018 година започна со градежни активности за санација на оштетените делови од улиците во…

Обука за негователи на стари лица во рамки на Програмата за општинско-корисна работа

Во текот на вчерашниот ден започна обуката за  негователи на стари лица во рамки на  Програмата за општинско-корисна работа.  На обуката ќе учествуваат лицата кои беа ангажирани во проектот „Грижа…

Ќе се формира Асоцијација на градови од пограничниот регион на Македонија и Бугарија

Градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, вчера присуствуваше на работната средба на 30-тина градоначалници од пограничните региони на Македонија и Бугарија која се одржа во Куманово и на која…

Градоначалникот на збратимената општина Самбервил во посета на општина Крива Паланка

Делегација на збратимената општина Самбервил од Белгија, предводена од градоначалникот г. Жан-Шарл Луперто и г.Николас Думонт, советник за култура и фолклор, денеска оствари  прва официјална средба со градоначалникот Борјанчо Мицевски.…

Привремено згрижени две семејства со социјален ризик од Крива Паланка

Две семејства од социјално ранливи категории од Крива Паланка кои живееја во дел од опожарени бараки на влезот на општината, се времено дислоцирани и згрижени до изнаоѓање на трајно решение. Семејствата се…

Честитики од градоначалникот Мицевски до кривопаланечките млади пијанисти

Градоначалникот Мицевски организираше прием за кривопаланечките млади пијанисти, а  по повод нивните бројни меѓународни успеси и во таа прилика им искажа голема чест и благодарност за досегашните резултати и придонесот…

Големина на фонт
Контраст