Соопштение до граѓаните

Distinguished citizens,

Општина Крива Паланка во соработка  со Општина Ќустендил и Овоштарскиот институт  од Ќустендил Р.Бугарија ја организира втората средба на тема ,,Кроење на овошките и нивна заштита“.

Средбата ќе се одржи на 12.03.2010 г. во 12.00 часот во големата сала на Советот на општина Крива Паланка по барање на заинтересираните граѓани кои се занимаваат со овоштарство. На сесијата ќе се разработат теортскиот дел во насока на унапредување на овошраството и практичен дел, во кој пред заинтересираните граѓани ќе биде презентиран начинот на кроење на овошките и нивно понатамошно третирање.

Сесијата ќе биде модерирана од страна на почитуваниот г-дин. Димитар Домазетов, директор на Овоштарскиот институт од Ќустендил.

                                                                                  Municipality of Kriva Palanka
Mayor
                                                                           Arsencho Aleksovski

Font size
Contrast