Соопштение за граѓаните – прослава на Бадник

Dear fellow citizens,

Ве известуваме дека по повод големиот христијански празник Бадник, на плоштадот во Крива Паланка се организира палење на бадниковиот оган во петок  06.01.2011 год. во 16 часот. Церемонијата ќе биде пропратена со традиционалниот начин на прославување на овој голем христијански празник. Општина Крива Паланка  ги повикуваат граѓаните  да дојдат на плoштадот за да заедно  го прославиме овој убав празник.

                                             Municipality of Kriva Palanka
                                                     Mayor,
                                                 Arsencho Aleksovski

Font size
Contrast