Celebration of the Great Christian Feast of Epiphany – Epiphany

Dear fellow citizens,

На ден 19.01.2017 (четврток) од 08.00 до 11.00 часот во организација на Општина Крива Паланка и на Македонската Православна Црква, Кумановско-осоговска епархија ќе се одбeлежи големиот христијански празник  Богојавление – Водици.
Прославата започнува со свечена литургија во црквата Свети Димитрија, по што следува чинот на фрлањето на благословениот крст во водите на Крива Река, а потоа продолжува со манифестацијата „Пивтијада“. Фрлањето на крстот ќе се случува во 10 часот, од мостот што води кон населбата „Бавчалк“, т.н  Шанин мост.

Сите заинтересирани верници кои ќе скокат по крстот во водите на Крива Река потребно е да достават потврда од лекар за психофизичка способност, во црквата Свети Димитрија.

The Municipality of Kriva Palanka invites the citizens to come to the place of the event and together in the spirit of tradition to celebrate this beautiful day.

 

Municipality of Kriva Palanka

Font size
Contrast