Great success and recognition of the young talents from Kriva Palanka

На XXII Меѓународен натпревар „Утринска ѕвезда“ што се одржа на 23 декември во Банско, Р.Бугарија, учениците од ООУ „Јоаким Крчовски“ – Крива Паланка под раководство на професорката Лариса Жулина-Митовски, го потврдија своето високо реноме. Имено, на  овој натпревар учениците освоија една прва награда и златен медал, три втори награди – еден пехар и две сребрени медали и една трета награда и бронзен медал.

Во дисциплина пијано (соло):

Михаил Митовски – I награда

Леон Јанковски – II награда

Валерија Митовска – II награда;

Во дисциплина камерна музика / нонет – II награда

 • Бојан Ѓорѓиевски
 • Јан Митовски
 • Давор Цековски
 • Матеј Георгиевски
 • Валерија Митовска
 • Ана Ангеловска
 • Valentina Dimitrovska
 • Михаела Маџовска
 • Марија Павловска

Во дисциплина камерна музика / трио – II награда

 • Бојан Ѓорѓиевски
 • Јан Митовски
 • Марија Павловска

На учениците им ги честитаме освоените високи места и награди  и им посакуваме големи успеси на идните натпревари.

Font size
Contrast